Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2018 20:05 - Попитали радио Ереван: Може ли да бъде купен финансов министър? https://frognews.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 900 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Попитали радио Ереван: Може ли да бъде купен финансов министър?   image  
Попитали радио Ереван: „Може ли да бъде купен финансов министър?“. „Не. Но може да бъде преоткупен“, - отговорили от радиото. Което ни подсеща за Закона на Рудин: „При кризи, които изискват хората да изберат само една от две крайни възможности, повечето от тях ще изберат по-лошата.“

Какво ще избере финансовият министър Владислав Горанов, за да излезе от имотния скандал, в който се оказа? Да остане министър с тежки съмнения на шията или да си тръгне. Талантлив е, няма да остане без работа. А и има преуспели покровители и вдъхновители.

 Горанов няма да подаде оставка. Дори да се случи, няма да е негово решение. Животът е доказал, че верният път никога не е лесен, а лесният път винаги е миниран.

 Да видим обаче как стоят нещата с оставките в други страни.

 Италианският министър на икономическото развитие Клаудио Скайола подава оставка, след като бил замесен от медии в съмнителна сделка с недвижим имот. Става дума за непрозрачния начин, по който е платил апартамент в центъра на Рим. Скайола заявява пред журналистите: Не съм извършил закононарушение, но съмненията са достатъчни и не мога да продължавам да бъда министър.

 ***

Чешкият премиер Станислав Грос подава оставка заради непрозрачна сделка по придобиване на имот.

 ***

Президентът на Германия Кристиян Вулф напусна поста заради посещения на луксозни хотели и срещи с хора от частния бизнес. Макар че до завършване на прокурорската проверка е в сила предположението в невинност, Вулф е категоричен, че „не мога да тежа на поста“.

 ***

Шведският министър на търговията Мария Борелиус подава оставка заради съмнения, че не е платила данъка за лятната си вила.

 ***

Нейната колежка - културният министър Сесилия Стего Чилос, също подава оставка, защото е освободила от лицензионни такси местна телевизия.

 ***

Министърът на държавната администрация на Естония Яак Ааб хвърля оставка, след като е заловен зад волана с признаци на алкохолно опиянение. Минимално превишаване на допустимата норма.

 ***

Словенският министър Марко Бандели подава оставка, защото ползвал служебен автомобил със сигнализация за по-бързо придвижване в градския трафик.

 ***

Испанският министър на здравеопазването Кармен Монтон напуска поста, защото е уличена, че е плагиатствала за магистърската й диплома.

 ***

Министърът на индустрията на Испания Хосе Мануел Сория подава оставка заради предполагаеми връзки с офшорна компания.

 ***

Mиниcтъpът нa иĸoнoмиĸaтa нa Гъpция Димитpиc Πaпaдимитpиy e пoдaл ocтaвĸa caмo няĸoлĸo чaca cлeд ĸaтo cъпpyгaтa мy, зaм.-миниcтъp нa coциaлнaтa coлидapнocт Paния Aнтoнoпyлy нaпycнaла пocтa cи след paзĸpития, чe e пoлyчилa 23 000 eвpo дъpжaвнa cyбcидия зa нaeм нa aпapтaмeнт в Aтинa.

 ***

Италианският министър на земеделието Нунция ди Джиролонамо подава оставка заради използване на служебно положение за облагодетелстване. Щом има съмнения, има и оставка, казва тя пред журналисти.

 ***

Министърът на инфраструктурата на Словения Игор Махер подаде оставка след едва пет дни на работното си място. Повод за напускането му са подозрения за участие в незаконен строеж на адриатическото крайбрежие.

 ***

Датският министър на правосъдието Мортен Бьодскоу подава оставка, след като беше подложен на ожесточени критики, че е излъгал в парламента за причините за отлагане на планирано посещение на депутати в квартал с лоша слава в Копенхаген.

 ***

Датският министър на икономиката Бриан Микелсен отишъл в полицията и поискал да бъде глобен. Причината е снимка на гражданин, на която се вижда, че Микелсен е в служебен автомобил без колан. Министърът дори заявил, че е готов да подаде оставка, но дотам не се стига.

 ***

Минору Янагида, японски правосъден министър, подава оставка заради непремерено изказване. Просто заявил, че работата му не е особено трудна.

 ***

Главният прокурор на Германия Харалд Ранге бе отстранен изненадващо от поста си, защото бе позволил да започне разследване на интернет медии.

 ***

Френският финансов министър Ерве Геймар е отстранен заради публикации в медиите, че е злоупотребил с поста си за привилегии. Той наел луксозен апартамент в Париж, но наемът поела държавата, т.е. данъкоплатците. Оставката е факт само три месеца, след като Геймар поема длъжността.

 Списъкът не е пълен. Изводът е един: Има ли гафове и обществени съмнения – плащат се с оставка. Да не говорим за прокурорските разследвания, съдебни процеси и произнесени осъдителни присъди. В много случаи те са факт.

 Горанов няма да напусне, защото няма друга длъжност/работа, където би имал толкова власт, влияние и възможности. На практика възможностите му са в границите на 120 милиарда. Влиянието може да затрие едни и да направи приказно богати други. Възможностите пък са направо необятни. И да напусне заради скандал с два имота?! Първо не са само два, и второ - всичко е законно.

Школата на кръстника. Онзи от "Берлин".

 Фрог нюз




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojinkata - При мафията нали знаеш как се под...
30.11.2018 12:11
При мафията нали знаеш как се подават оставки?
цитирай
2. nikikm - bojinka
30.11.2018 19:50
Там има кой да я иска!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19699647
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031